Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω  

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

μπάμια (Ιβίσκος ο εδώδιμος)

     ba΄mia (ivi΄skos o eδo΄δimos)    
okra [Abelmoschus esculentus, Hibiscus esculentus]

     όκρα    

Ερμηνεία:

Η μπάμια είναι ένα ετήσιο φυτό, που ανήκει στη συνομοταξία των αγγειοσπέρμων (Magnoliophyta), την ομοταξία των Δικοτυλιδόνων (Magnoliopsida), την Τάξη των Μαλαχωδών (Malvales), την οικογένεια των Μαλαχοειδών( Malvaceae) του Γένους Ιβίσκος(Hibiscus). H μπάμια κατάγεται από την Αίγυπτο και η καλλιέργειά της έχει διαδοθεί στις εύκρατες και τροπικές περιοχές του πλανήτη μετά τον 12ο αιώνα [1]. 

Οι ίνες που υπάρχουν στις μπάμιες σταθεροποιούν το σάκχαρο του αίματος ρυθμίζοντας το ρυθμό απορρόφησης του από το γαστρεντερικό σύστημα.

Οι πολυσακχαρίτες που υπάρχουν στις μπάμιες έχουν ηπατοπροστατευτική [2],  αντιδιαβητική, αντιυπερλιπιδαιμική [3], αντιελκωτική, αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική, αντικαρκινική [4, 5], αντιφλεγμονώδη, υπακτική (ανακουφίζει τη δυσκοιλιότητα), αντιμυκητιασική και αναλγητική δράση [6].

Έχουν απομονωθεί από την μπάμια μερικά παράγωγα κερσετίνης με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες [7].

Η μπάμια δρα ευεργετικά κατά της κόπωσης μέσω των πολυφαινολών και των φλαβονοειδών που είναι τα ενεργά συστατικά των σπόρων της [8, 9].

 Υψηλής διατροφικής σημασίας είναι  οι αποξηραμένοι σπόροι της μπάμιας. Το έλαιο των σπόρων της μπάμιας είναι βρώσιμο και τα κατάλοιπ'α τους, μετά την έκθλιψη του ελαίου τους,  είναι πλούσια σε πρωτεΐνες.

Τα εκχυλίσματα των σπόρων  της μπάμιας διαθέτουν αντιοξειδωτικές, αντιστρες και νοοτροπικές ιδιότητες [10].



Ετυμολογία:



Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:

1.Panadda K., Walairorn T., Noppakun P., Maitree S., Piyanete C. Antioxidative activities and phenolic content of extracts from Okra (Abelmoschus esculentus L.) Research Journal of Biological Sciences. 2010;5(4):310–313. [Ref list

2. Hu L, Yu W, Li Y, Prasad N, Tang Z.  Antioxidant activity of extract and its major constituents from okra seed on rat hepatocytes injured by carbon tetrachloride. Biomed Res Int. 2014; 2014():341291.[PubMed] [Ref list]

3. Sabitha V, Ramachandran S, Naveen KR, Panneerselvam K.  Antidiabetic and antihyperlipidemic potential of Abelmoschus esculentus (L.) Moench. in streptozotocin-induced diabetic rats. J Pharm Bioallied Sci. 2011 Jul; 3(3):397-402.[PubMed] [Ref list]

4. Chu YF, Sun J, Wu X, Liu RH . Antioxidant and antiproliferative activities of common vegetables. J Agric Food Chem. 2002 Nov 6; 50(23):6910-6.[PubMed] [Ref list]

5. Gul MZ, Bhakshu LM, Ahmad F, Kondapi AK, Qureshi IA, Ghazi IA.  Evaluation of Abelmoschus moschatus extracts for antioxidant, free radical scavenging, antimicrobial and antiproliferative activities using in vitro assays. BMC Complement Altern Med. 2011 Aug 17; 11():64.[PubMed] [Ref list]

6. Shah B. N., Seth A. K., Maheshwari K. M., Desai R. V. Screening of abelmoschus esculentus fruits for its analgesic activity. Pharmacology Online. 2010;2:17–21. [Ref list]

7. Shui G, Peng LL An improved method for the analysis of major antioxidants of Hibiscus esculentus Linn.J Chromatogr A. 2004 Sep 3; 1048(1):17-24.[PubMed] [Ref list]

9. Yang Y., Jin Z., Mao P., Jin J., Huang J., Yang M. Study on anti-fatigue effect of okra extracts. Chin. J. Mod. Appl. Pharm.2012;29:4. doi: 10.13748/j.cnki.issn1007-7693.2012.12.006.[Cross Ref] [Ref list]

10. Fangbo Xia, Yu Zhong, Mengqiu Li, Qi Chang, Yonghong Liao, Xinmin Liu, Ruile Pan. Antioxidant and Anti-Fatigue Constituents of Okra. Nutrients. 2015 Oct; 7(10): 8846–8858. Published online 2015 Oct 26. doi: 10.3390/nu7105435

10. Sathish Kumar Doreddula, Srinivasa Reddy Bonam, Durga Prasad Gaddam, Brahma Srinivasa Rao Desu, Nadendla Ramarao, Vijayapandi Pandy. Phytochemical Analysis, Antioxidant, Antistress, and Nootropic Activities of Aqueous and Methanolic Seed Extracts of Ladies Finger (Abelmoschus esculentus L.) in Mice. ScientificWorldJournal. 2014; 2014: 519848. Published online 2014 Oct 21. doi: 10.1155/2014/519848



Συνώνυμα:
bamya; lady's finger; gumbo





 Δείτε σχετικές φωτογραφίες της Google »


© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


Άλλες λέξεις στην κατηγορία Διατροφολογία: